TÆPPER

UDSMYKNING

PLAIDER

OM

KONTAKT

ENGLISH

HJEM

 
 

Pia Jensen er kunsthåndværker med et stort, smukt og poetisk K. Gennem smukke kelimtæpper fortæller væveren sine lyriske historier om støvede ørkenegne, en ged på vej over en Andalusisk bjergvej, en arabesk i Iran, Det indiske Oceans strømhvirvler, spanske træudskæringer og fornem stuk i Marokko. De smukke tæpper væves af kunstneren selv, som kæler for hver eneste trådskift og detalje. Hvert enkelt tæppe har sin personlige historie, og tæppernes mange detaljer og farveskift giver et vævetempo på mellem 1 og 1½ cm i timen. Det er raffineret kunst og gedigent håndværk – det er kunsthåndværk!


Pia Jensen arbejder altid i temaer, og Udsnit af Virkeligheden, Cirkelslag og Ørkenmønstre er nogle af de mange indtryk, som har inspireret kunsthåndværkeren til smukke parafraser udtrykt i tæpper. Udsnit af Virkeligheden omfatter blandt andre tæpperne ”Firkantet Forår I”, ”Marokko”, ”Ægte Rødt” og ”Grønnest”. Hvert tæppe symboliserer en del af en større sammenhæng, hvor værkets mønstre på forunderlig vis fortsætter ud over tæppekanten og videre ud i virkeligheden. Det er dermed op til beskueren at digte videre på mønstrene.


Inspirationen til Cirkelslag, hvori ”Cirkel i Cirkel i” samt ”Rundtosset” indgår, er hentet fra eftertænksomme dage ved havet, hvor elementernes naturlige leg affødte brusende bølger og vilde hvirvelstrømme i rytmiske gentagelser.


De poetiske Ørkenmønstre i ”En Trekantet Verden” – ”Ørkensten” samt ”Sultanens Palme” er fremelsket af Pia Jensens stemningsfyldte oplevelser i arabiske landskaber og af islamiske mønstre og stuklofter i Marokko og Oman.


Udfordringer er kærkomne. Hun elsker at få stillet til opgave at skabe personlige tæpper, både til private og til offentlige rum. Hvert enkelt tæppe tegnes og væves til netop dét rum, værket skal leve sit liv i, og det færdige værk afstemmes derfor nøje efter rummets karakter og farver.


Da det er uhyre vigtigt for de færdige tæppers udtryk, at hver farve har den helt rette nuance, indfarver Pia Jensen selv sine garner.
Alle hendes tæpper er udført i norsk spelsau-uld, som er den stærkeste og mest glansfulde tæppeuld, der findes. Kernen i tæpperne er af hør – et slidstærkt materiale, som sikrer, at tæpperne kan holde til at blive gået på hver dag i mindst halvtreds år! Pia Jensen lægger stor vægt på, at hendes tæpper er brugsgenstande, der kun bliver smukkere med årene. Så hvis Pia får lov at bestemme, skal hendes tæpper ligge midt på gulvet, hvor de kan ses og blive gået på! Et håndvævet gulvtæppe fra Pia Jensen er et tæppe for livet og en historie fra verden.

Birgitte Sabra
Pressekoordinator
Holm & Bertung A/S

 

PRESSE

Det er tilladt at gengive de billeder og tekster, der findes på min hjemmeside, med korrekt angivelse af ophavsret til værker og tekst: tilhørende væver Pia Jensen og det enkelte billeds fotograf.

Hvis billeder skal bruges til andet end privat brug skal copyright respekteres.

 
HENT CV HER

 

 

     
Alle rettigheder © væver Pia Jensen • Telefon 3034 1696 • pia@piavaever.dk