Kirkerummet er et af de fineste steder at skabe tekstiler til, fordi hånd og ånd her går op i en højere arkitektonisk helhed.
I efteråret 2007 fik Pia Jensen til opgave at genvæve Hobro Kirkes kortæppe. Tæppet var slidt op, og hun skulle omsætte det originale broderede tæppe identisk til væven. I den proces ville tæppet ikke blot blive oversat, men også fornyet, da lyset reflekteres på en anden måde i en vævet flade. Pia Jensen skulle indfarve garner, så de svarede til de oprindelige, og væve det nye kortæppe efter den gamle tegning. Man broderer med én tråd. Her væves med tre, ligesom der er forskel på korsstingsbroderi og et fladvævet tæppe, så hvordan kunne hun fremhæve det samme lys i farverne?
Det antikke broderigarn var blevet gemt i en kasse på loftet. Det fik hun lov at låne som inspiration og rettesnor, og efter 70 indfarvningsprøver lykkedes det at finde de 12 toner, hun skulle bruge. Hele opgaven tog mere end 850 timer fra start til slut, og i 2008 var tæppet klar til indvielse. Flere besøg i kirken sammen med utallige udregninger, prøveindfarvninger, indfarvning af 30 kg. garn og 450 effektive timer ved væven var gået forud. Gode og gennemarbejdede ting kræver tid.
Hobro Kirke er tegnet af arkitekt Michael Gottlieb Bindesbøll, opført i 1865 og ligger på en bakketop. Kirken kan minde om en lukket borg udefra, men indvendig folder den sig ud i et stort åbent rum med stjernehvælv, en maurisk-lignende bort, der løber langs kanten af loftet, og unikt udskårne kirkebænke i træ.
Kirken stod som Bindesbøll havde tænkt den i 12 år. Herefter kom andre tanker og
indretningselementer indover – indtil menighedsrådet i 1990’erne, små 100 år senere, genskabte kirkens oprindelige udtryk ved en gennemgribende restaurering. Det broderede tæppe var fra 1966 og lavet af sognets kvinder efter en tegning af arkitekt H.G.Skovgaard. Forlægget for hans design var mosaikken over alteret i koret, skabt af hans egen farbror. Da maler og farvesætter Arne L. Hansen hørte, at menighedsrådet ville smide det gamle, slidte broderede kortæppe ud, protesterede han heldigvis. For kortæppet er som skabt til rummet og passer i farve og stemning med himmelhvælvet, der i årevis havde været skjult under gammel maling. Og det var godt, han så det, for nu kunne kortæppet genskabes 1:1 af Pia Jensen.