Væver Pia Jensen Sharjah_"Contemplation a room of thoughful conscioness" Foto Matt McConnell

20TH SHARJAH ISLAMIC ARTS FESTIVAL, UAE

Pia Jensen blev inviteret til at indsende et forslag til den 20. festival for islamisk kunst i Sharjah med temaet, Athar – Impact. Projektet blev udvalgt sammen med 41 andre værker blandt 160 indsendte.

 

Fra hendes mange rejser i den arabiske verden har hun hjembragt en genkendelse af naturens ro i de store kuppelhvælv af stuk og ornamenter, som hun ofte har befundet sig i. Den genkendelse og indflydelse fra Østen til Vesten og retur viste hun i form af et kontemplativt rum i en helstøbt installation, hvor man fysisk kunne sætte sig og mærke roen omslutte sig.

Væver Pia Jensen Sharjah_"Contemplation a room of thoughful conscioness" Foto Matt McConnell
Med afsæt i den mauriske sekskant og tanken om en monokrom installation, der indtog rummet i sin helhed,

arbejdede hun med den hvide farve. Hvid som reference til den plastiske gips fra stukarbejderne og med en selvlysende blå bagside, så et svagt blåt genskær tonede frem bag de åbne figurer – som en reference til himmelrummet. Enkelte farvede elementer i orange og rød førte beskueren blidt ind i fortællingen.

 

 

Det abstrakte møbel, bænken, var formgivet fra et udsnit af væggen og gentaget i tre forskudte dele, udformet i mørkt træ, som en reference til de store, ornamenterede trædøre, denne del af verden er så rig på.

Væver Pia Jensen Sharjah_undervejs til "Contemplation a room of thoughful conscioness" Foto Steen Balle

Otte kompetente, lokale snedkerebyggede installationen ud fra hendes stedsspecifikke tegninger, mens Pia Jensen rådgav og med stor glæde, mærkede deres opbakning og lydhørhed. Installationen blev præsenteret som ’a room for thoughtful consciousness’

 

– en nærværende beskrivelse, som publikum responderede på ved at opholde sig i rummet i længere tid.
Væver Pia Jensen Sharjah "Contemplation a room of thoughful conscioness" Foto Steen Balle
FAKTA: