Væver Pia Jensen i samarbejde med Matt Mcconnell_Modulet_workshop2_SVFK maj 2021_Foto Matt McConnell

Kan vi skabe et modul

Moduler til liv, leg og læring – jeg mødte Matt McConnell i de Forenede Arabiske Emirater i 2017, hvor vi begge var udvalg som deltagere i den 20 udgave af Sharjah Islamic Arts Festival, hvortil i alt 42 kunstnere fra 31 lande, alle havde skabt store stedsspecifikke værker.

 

juni 2021

Kernen i vores samarbejde er et uendeligt mønster af cirkler, ofte beskrevet som hellig geometri – selv kalder jeg det cirklernes uendelige bund for Mauernes mønsterverden – som vi begge havde brugt som udgangspunkt for vores respektive værker til festivalen i UAE. Det er et grundlag, som i sig selv, blander sig og giver mulighed for at skabe nye niveauer til at skabe 3-dimensionelle former.

Hvor Matt ofte bruger helix former i sine værker, har jeg valgt de lige linjer i mønstret for at skabe den 6-kantede form, der findes i mange af mine værker. Begge tilgange  er, at se værket som del af et meget større hele – et uendeligt system, som vi kun ser en lille del af.

 

Spørgsmålet er: ”Kan vi skabe et modul, som kan kombineres i det uendelige og finde anvendelse i utallige sammenhænge? Kan vi udforme det i materialer, som er langtidsholdbare og bæredygtige? Kan vi udvikle et formsprog, der appellerer til beskuerens egen medvirken, så det endelige udtryk bliver brugernes?”.

 

De første skitser blev til i oktober 2019, hvor vi arbejde samme på Matt’s værksted i Raleigh NC, USA. Siden da har en jævn udveksling af skitser, tanker og modeller holdt projektet levende gennem Covid-19.

I maj 2021 har vi arbejdet sammen på Statens Værksteder for Kunst med det mål at komme dybere ned i formgivning og videreudvikling. Løsninger i forhold til holdbarhed/bæredygtighed/brugbarhed/materialer.

 

 

Målet er at skabe miljøer, som er fleksible og at engagere, uddanne og inspirere gennem følgende tilgange:

– Et modul, der enten er et ”solo-rum”, eller med flere moduler vokser til et ”fælles-rum”

– Et modul-system, der inviterer til leg og læring gennem undersøgelse af form og materialer, inkluderende mulige oplysende paneler eller interaktive elementer.

– Et modul til både indendørs og udendørs brug.

 

 

Projektet fortsætter, trods de udfordrende Corona restriktioners forsinkelser.

Til dato er har projektet opnået støtte fra Statens Kunstfond, Danmarks Nationalbank’s Jubilæumsfond af 1968, Beckett-Fonden og Statens Værksteder for Kunst.